Sloterdijkerweg 20, zondagmiddag, Toos en Koos…

fete de la musiqueWie mij afgelopen zondagochtend had verteld dat ik op die zelfde zondagmiddag op een volkstuinencomplex vlakbij Station Amsterdam Sloterdijk naar een op een of andere fluit spelend duo genaamd ‘Toos en Koos’ zou kijken die had ik laten opsluiten.

Er is uiteindelijk niemand opgesloten, maar zo zat ik dus afgelopen zondagmiddag op een volkstuinencomplex nabij Station Amsterdam Sloterdijk naar Toos en Koos te kijken. Twee mensen van middelbare leeftijd die allebei op een of andere fluit speelden. Vraag me niet welke. Ik waande me in een slechte aflevering van Jiskefet. Het oeuvre van Toos en Koos was niet bepaald mijn kopje thee, maar het zonnetje scheen weldadig over het lommerrijke volkstuinencomplex, dus ik hield het wel even vol. De stad raast links en rechts om de volkstuinen heen in al zijn vaart door, maar daar is hier niets van te merken.

Ik zat met een kleintje pils in mijn handen op een plastic kuipstoeltje. Te wachten tot mijn schoonzusje met haar band zou gaan spelen op het gratis toegankelijke ‘Fête de la Musique’ dat hier werd gehouden. Iedereen die iets kan met een instrument of die dat beweert mag spelen. Dus ook Toos en Koos en ook de band van mijn schoonzusje, Party of the Mind (POTM). Die spelen een wat ruiger repertoire dan Toos en Koos. POTM had veruit de meeste fans mee. De fans van de band detoneerden een tikje van de gebruikelijke populatie van het volkstuinencomplex, maar iedereen liep gezellig door elkaar heen en niemand stoorde zich aan elkaar. Een heerlijk relaxte zondagmiddag op een plek in Amsterdam waar ik nog nooit was geweest.

De bar staat in een ouderwets buurthuisachtige setting en wordt gerund door vrijwilligers die vermoedelijk al een jaar of honderd ‘op de tuin’ zitten. De prijzen zijn vriendelijk, evenals de mensen achter de bar die het die dag ineens bovengemiddeld druk hadden met het dorstige publiek. Een kleintje pils kost er 1,50 en ik kreeg de allerlaatste gehaktbal mee voor een piekie.

Om 18.30 was het festivalletje afgelopen en verlieten we het terrein. De bar is dicht, de muziek is over, dus we hadden er niets meer te zoeken. Ineens waren we weer in de alsmaar voortrazende stad. Weg van het knusse volkstuintjescomplex, de gezellige kantine en ja, toch ook Toos en Koos….

1 Comments

Leave a Comment.