Beste Marcelo,

Beste Marcelo,

header21.jpgDit PSV is voer voor psychologen. Wat een labiel gezelschap is dat team van jou zeg. Erik Pieters slaat een ruit en zijn arm kapot als het niet naar zijn zin gaat. Van Bommel scheldt tegenstanders uit voor ‘vuile homo’.Jeremain Lens en zijn adjudantje Willems wachten een tegenstander op in de spelerstunnel en Toivonen had eigenlijk ‘Oma’ moeten heten in plaats van Ola. Wat een oud zeikwijf is dat zeg. Dat gefrustreerde hoofd en die zogenaamde winnaarsmentaliteit. Hou toch op. Die man heeft nog nooit een serieuze prijs gewonnen met PSV. Ik vraag me wel eens af wat echte winnaars als Jan Wouters en Johan Neeskens in hun beste dagen met zo’n Toivonen zouden doen. Of afvragen… Ik weet het natuurlijk al: ze zouden die Toivonen lachend over het hek schoppen. Met z’n rare kapsel en z’n roze schoentjes. Zelfs de 4-jarige dochter van een mijn vrienden zag het al afgelopen weekend bij PSV-Ajax. Die noemde hem, niet gesouffleerd, ‘een stomme meneer’. Voeg bij deze verzameling gekkies een trainer die geen mogelijkheid onbenut laat om zijn eigen falen bij zijn spelersgroep neer te leggen en de totaal overspannen sfeer bij de door de gemeente Eindhoven gesubsidieerde bedrijfsclub is verklaard.

Maar gelukkig is er tussen al het chagrijn bij PSV ook nog een vrolijke noot en dat ben jij! En natuurlijk Boy Waterman die in een filmpje op keek.com aan een deostick likt. Of was dat nou zielig? Ja, toch eerder zielig. Maar jij, Marcelo, jij maakte mijn weekend. Al voor dat de bal ook maar een rollende beweging had gemaakt was mijn weekend al goed. Jij verkondigde namelijk doodleuk dat jij door goed te spelen best een keer een kans maakt op een transfer naar FC Barcelona…. Ik dacht even dat ik er in bleef, Marcelo. Tranen biggelden over mijn wangen toen ik je dat bloedserieus wereldkundig zag maken aan Joep Schreuder. Voor de duidelijkheid, Marcelo, die tranen waren van het lachen.

Natuurlijk is er niets mis met een beetje ambitie, maar misschien dat je de dingen soms een beetje in het juiste perspectief moet plaatsen. Dat je weet wat je kan, maar ook vooral wat je niet kan. Je zal best een lief jong zijn, maar een beperkte verdediger die in de eredivisie al de grootst mogelijke moeilijkheden heeft met spitsen als Fred Benson, Melvin Platje en Leon de Kogel lijkt me nou niet de aangewezen persoon om Ronaldo en Falcao af te stoppen.

Al mag een mens natuurlijk altijd dromen hebben. Zo wil ik ooit nog eens de Pulitzerprijs winnen. Benieuwd bij wie van ons tweeën het eerst z’n droom uitkomt.

Met vriendelijke groet,

Rodney Rijsdijk

 

1 Comments

  1. Geweldig geschreven!!!!!

    Dit weergeeft precies het plaatje van afgelopen seizoen en helemaal over hoe de pisvee spelers gepresteerd hebben met name Marcelo…

    Hier valt niks op aan te merken, maar wel 1 heel goed woord voor: GEWELDIG

    Reply

Leave a Comment.