Beste Royston Drenthe,

header21.jpgBeste Royston Drenthe,

Ik schrijf je maar even in je eigen stijl aan, dat maakt het lezen voor jou ook wat prettiger.

Je weet toch?

Hoe gaat met je daar in Vladikavkaz? Heb je je, zoals je dat zelf noemt, ‘niggerkapper’ al gevonden of zit een van je tantes tegenwoordig je haar te ‘freshen’ en te ‘stylen’. Ik neem  aan dat je jouw tante geen ‘niggerkapster’ noemt? Want leer mij die ouwe Surinaamse tantes kennen. Die klappen je hard, Royston, maar dat zal je zelf ook wel eens hebben ervaren.

Je weet toch?

Tja, daar zat ome Royston dan opeens. In Vladikavkaz…. Ergens ver weg gestopt in Rusland. Dat is wel even andere koek als je vorige woonplaatsen Rotterdam, Madrid of Liverpool heetten. Dat zijn steden waar ook veel negers wonen. Dan is het dus logisch dat daar natuurlijk wel, ik gebruik je woord weer even, niggerkappers zitten. Ik denk dat de familie Drenthe daar in Vladikavkaz nu de enige donkere familie is en daarbij dus de nieuwe attractie van de stad. Dan is het voor de niggerkapper ook niet heel erg rendabel om daar te zitten. Hoewel… In het filmpje op keek.com vertelde je dat je het liefst elke drie a vier dagen naar de kapper gaat. Ik kan me daar niks bij voorstellen. Maar ik ben dan ook al een jaar of twintig niet meer geweest. Wat kost dat tegenwoordig eigenlijk, zo’n kappersbezoekje? Niet dat dat voor jou ook maar iets uitmaakt. Jij hebt genoeg geld om tot in je tiende nageslacht twee keer in de week naar de kapper te gaan.

Je weet toch?

Sportief ook alles kits? Ik zag dat je laatst je eerste goals hebt gemaakt voor je club. Zoals met alles in jouw carrière besloot je het ook nu meteen maar groots aan te pakken. Met een hattrick. Goed, een valse, maar een kniesoor die daar op let. Die tellen ook. En die eerste was een penalty, maar die moet je ook maar maken. Prima gedaan. Met name die tweede was wel een lekkere. En nu dus maar zorgen dat jullie in de Premjer Liga blijven. Dan kun je je namelijk weer in de kijker spelen bij een grotere club in een grotere competitie en misschien ook wel in een grotere stad. In elk geval een stad met een niggerkapper!

Je weet toch?

Met vriendelijke groet,

Rodney Rijsdijk

Je weet toch?

Leave a Comment.