Rodweek #15 Varkens

Soms merk ik dat ik oud word. Ik houd al die nieuwe trends niet meer bij. Zo schijnt er tegenwoordig een spelletje onder jongeheren te zijn dat ‘to pull a pig’ heet. De regels zijn simpel: de jongeheer versiert een (in hun ogen) niet al te knap, liefst beetje dikkige jongedame. Op het moment dat de dame verliefd dreigt te raken trekt de jongeheer de varkenskaart: ‘Haha, you’re pigged!’ Om vervolgens de dame in kwestie met een gebroken hart en een forse deuk in haar ego achter te laten. Ik had nog nooit van dit rare spelletje gehoord tot afgelopen week een Nederlandse jongeheer uit Doetinchem er de wereldpers mee haalde. Engels meisje versierd in Barcelona. Vervolgens het dolverliefde meisje laten overkomen naar Amsterdam en haar daar eenmaal aangekomen vervolgens een berichtje sturen dat ze ‘pigged’ is en dat alles maar een grapje was. Het meisje keerde vernederd en met als souvenir een koffer vol hart- en egoscherven weer terug naar Engeland.

Als het werkelijk zo gebeurd is dan is er natuurlijk maar één iemand een beest en dat is de jongeheer zelf. En dan geen varken want varkens zijn sociale en intelligente dieren. Het is op z’n minst wonderlijk waarom mensen toch zo vaak varkens gebruiken in hun scheldarsenaal of als equivalent voor lelijk en dom. Dit gezegd hebbende: de jongeheer werd in alle media met naam en toenaam genoemd en als een varken door de internetmodder gerold. ‘Name and shame’ en een stroom aan verwensingen en  bedreigingen waren het gevolg. Zo gaat dat tegenwoordig. Als je in de 21e eeuw fors de fout ingaat, of als daar zelfs maar een vermoeden van is, dan staat er een woedend volkstribunaal klaar om het varkentje eens even te wassen.

De jongeheer kwam echter met een tegenverklaring. De jongedame zou het hele verhaal verzonnen hebben. Wellicht in ruil voor een roestig stuivertje van de immer hongerige Britse tabloids. Als dat het geval is dan is de dame in kwestie dus het intens slechte beest. We wachten af wie van deze twee het liegebeest is.

Het volgende beest komt uit Zeewolde en heeft de dood van een 25-jarig meisje op z’n geweten, voor zover dit beest een geweten heeft. Ook hier weer ‘name and shame’ en een woedend online volksgericht. Virtuele brandende rieken en knuppels. Mensen die de dader als een varken aan het spit willen roosteren. Ronkend geschreeuw om de doodstraf. Ik ben tegen de doodstraf. Om de simpele reden dat de doodstraf onomkeerbaar is. Al word er maar één iemand onschuldig omgebracht dan bewijst dat voor mij al dat de doodstraf fout is. Daarnaast komt een dader er makkelijk van af. De dood is te simpel. Laat ‘m maar lijden. Ik betaal graag om zo’n idioot de rest van z’n leven te laten zitten. Deze man, een veroordeelde zedendelinquent, hoeft wat mij betreft nooit meer in de maatschappij terug te keren. Die tweede kans om terug te keren in de maatschappij heeft hij gehad en royaal verspeeld. En ik betaal dus graag belasting om deze miskraam de rest van z’n leven in een cel weg te laten rotten.

En ook beesten in Venlo. Gisteren bij VVV-PSV. Dat de PVV haar wortels in  Venlo heeft werd weer even pijnlijk duidelijk gisteren. Een aantal onderontwikkelde zielen vonden het nodig om apengeluiden te maken en nare racistische dingen te schreeuwen naar de donkere PSV-spelers. Gelukkig heeft de club meteen aangekondigd om de daders op te sporen en passende maatregelen te nemen tegen dit tinnef. De 2-1 van VVV werd overigens gescoord door de behoorlijk donkere Torino Hunte. Zouden die racistische smeerpijpen daar wel voor gejuicht hebben? Dat slaat dan toch een beetje als een tang op een…. Juist!

Leave a Comment.