Beste Stefano Denswil,

denswilEen mens leert elke dag iets bij en zo leerde ik gisteren van jou en je vriendinnetje het woord ‘ploppen.’ Ter verduidelijking had de dame in kwestie aan het bericht op Instagram ook maar een fotootje toegevoegd die weinig aan de verbeelding overliet. ‘Net klaar met ploppen’, zo luidde het onderschrift. Ik was wel blij met het ondersteunend beeldmateriaal want oude kadavers zoals ik weten nou eenmaal niet direct wat ploppen is. Wij denken dan aan een Belgische kabouter of aan het geluid dat een beugelflesje Grolsch maakt als je ‘m openmaakt. Of voor mijn part aan een gootsteenontstopper. Maar in de nieuwerwetse slang betekent ploppen dus gewoon neuken, om maar eens een ouderwets woord te gebruiken.

In mijn jonge jaren rookte je na de matrasmambo nog een sigaretje en verder had niemand iets met onze daad te schaften. Tegenwoordig maakt de geplopte mevrouw er een gezellige foto van en maakt een en ander wereldkundig via Instagram. Tijden veranderen.

Ik begrijp hieruit dat jullie dus niet roken.

Nou ben ik wel de laatste die hier de heilige gaat lopen uithangen want ik heb zelf natuurlijk ook wel eens een ondeugend kiekje gemaakt. Gelukkig bestond er toen ik zo oud was als jij nog geen Twitter en Instagram. Niet eens internet! Kun je het je voorstellen, Stefano?

Dat internetloze tijdperk was een zegen voor al die bekende voetballers met hun promiscue levensstijl. Ik had in die tijd een scharreltje in het centrum van Breda wonen en bij haar huisgenotes kwamen met enige regelmaat bekende voetballers van de plaatselijke Betaald Voetbalorganisatie op bezoek. Uiteraard om even plopperdeplopperdeplop te doen. In diezelfde tijd kende ik ook een bekende Ajacied die zich hier in Amsterdam het snot voor de ogen plopte.

Ach ja, bekende voetballers en hun veelwijverij, het is van alle tijden.

Ploppen op noppen.

Alleen was het vroeger zo dat het niet uitkwam zolang de geplopte mevrouw in kwestie haar snaveltje hield. Anno 2013 kunnen wij tot het eind der tijden op internet lezen hoe het vriendinnetje van Stefano Denswil met de hele wereld deelt dat ze net klaar zijn met ploppen.

In de jacht naar een basisplaats in Ajax 1 is het voor Ajax-trainer Frank de Boer in elk geval fijn om te weten dat je kort kunt dekken. Uiteraard niet te verwarren met ploppen.

Met vriendelijke groet,

Rodney Rijsdijk

1 reactie

  1. Waarschijnlijk zal Ruben Ligeon ook zo nu en dan even ploppen, maar het is beter als je even de foto veranderd bovenaan. Neem gewoon de ‘plop’ foto van Stefano en niet een voetballende foto van Ruben…

    Reply
  2. Goed beschreven. Maar dit is eigenlijk evenredig aan wat er in de maatschappij gebeurd of op het voetbalveld. Eerder zag je niet dat een van Hanegem een smerige elleboog uitdeelde, of zag je niet een filmpje van een vechtpartij 24013x voorbij op achtereenvolgens facebook, twitter, instagram etc. Nu wordt alles vastgelegd met tientallen camera´s, mobiele telefoontjes etc. dus ja anno 2013 houden we het maar op 🙂

    Reply

Leave a Comment.