Beste kantoormedewerker,

fred van leerDe mussen mogen dood van het dak vallen, het zweet mag onwelriekend uit diverse poriën barsten en de reuzel mag zich via jullie zweterige stinknaden een weg naar buiten banen: we blijven wel gewoon normaal doen, oké? Dat jullie het even weten, ja: een korte broek op het kantoor is not done. Dat moest ik even doorgeven, voor als je het nog niet gelezen had.

En nee, dat was niet namens je moeder die ineens een hele lelijke gedaante heeft aangenomen, het was iemand anders. Ene Fred van Leer, stylist te Rotterdam meldde dat op AT5. En ook in een aantal andere media dook hij ineens op. Zou deze meneer naar zijn mening zijn gevraagd of heeft hij zichzelf de media in gelanceerd onder het motto ‘slechte publiciteit is ook publiciteit?’ Ik wil het eigenlijk niet eens weten. 

Mijn god.

Gaat zo’n hotemetoot zich even bemoeien met wie wat draagt op z’n werk. Ik heb zelf ook op kantoren gewerkt  en daar werd in de zomer met 33 graden gewoon in korte broek gewerkt. Wie er een probleem mee had die kon lekker een przewalskipaard worden.

Gelukkig maakt Fred wel uitzonderingen, want zo is Fred dan ook wel weer. ‘Als je het mooi en modieus draagt kom je er mee weg, maar meestal zijn het van die middelmatige mannen. ‘

Dus dat je dat ook even weet, Fred van Leer vindt jou, lulhannes met je kantoorbaan, eigenlijk maar een middelmatig mannetje. Fred vindt mannetjes als jou er uit zien als iets te grote kleuters, met jullie stomme korte broeken. Die standaard bepaalt Fred zomaar even voor jullie. Wel handig dat je daar niet meer over hoeft na te denken natuurlijk.

O ja, en vertel de dames op het kantoor dat blote benen alleen zijn gewenst als ze mooie benen hebben. Fred komt binnenkort persoonlijk keuren en als ie een nijlpaard in een te kort broekje bij het kopieerapparaat ontwaart dan zullen de gevolgen niet mals zijn.

Dus gesnopen? Alleen bovengemiddelde mannen, wat dat ook moge wezen, en vrouwen met benen als een Zweedse sterbasketballster mogen kort dragen, oké?

Het deed mij toch nieuwsgierig worden naar wie deze stylist nou was en ik pakte Google er bij. Er stonden ook plaatjes bij van deze meneer. Ik zag een meneer die ontzettend tevreden met zichzelf leek te zijn in een roze colbertje met een ietwat nerveuze snit. Een soort hopeloos mislukte goochelaar om te zien.

Dus, als je een dezer dagen op een zonnige dag een meneer met een iets te zelfvoldane glimlach in een nerveus roze colbertje over je afdeling ziet struinen en commentaar ziet geven op mensen in een korte broek dan mag je hem uitlachen. En niet zo’n gemiddeld lachje, maar zo’n lekkere keiharde bovengemiddelde bulderlach.

Werk ze!

Groet,

Rodney Rijsdijk

Leave a Comment.