DFDS-reis Newcastle en Middlesbrough

img_20161018_0001Een Twentefan, een Den Haag-fan en een Ajacied worden met z’n drieën door DFDS op pad gestuurd om het verschil te testen tussen een wedstrijd in het Championship en eentje in de Premier League. De twee hoogste voetbalklassen in Europa’s voetbalwalhalla: Engeland. Het klinkt als het begin van een slechte grap, maar dat was de werkelijke setting het afgelopen weekend! Onze eerste wedstrijd is op zaterdagmiddag de Championship-wedstrijd Newcastle United- Brentford. Ja wel, Newcastle United speelt dit seizoen op het tweede niveau terwijl de club in alles een Premier League -club is. De bruisende stad, het majestueuze St. James’ Park midden in het centrum van Newcastle en natuurlijk de enorme achterban. Het stadion zit bij thuiswedstrijden nog steeds bomvol. ‘The Magpies’ zijn ook na de teleurstellende degradatie van vorig seizoen nog springlevend. In niets is te merken dat we hier ‘maar’ naar een wedstrijd op het tweede niveau  kijken. Daar is de club simpelweg te groot voor.

In het Championship spelen dit seizoen wel meer gevallen grootmachten, zoals Aston Villa, Fulham, Leeds United en QPR. Terwijl wij genieten van pie en pints wint Newcastle United, met Vurnon Anita in de basis, met 3-1 van de gasten. Ik ben een blij man. Niet alleen omdat we een leuke wedstrijd hebben gezien en een lekker biertje hebben gedronken, maar ook omdat ik bij de bookmakers onder de tribunes de uitslag goed heb gegokt. Voor een inzet van tien pond krijg ik er dik zeventig voor terug en zo is een complete dag eten en bier drinken snel terugverdiend. Zo’n gokje geeft een leuke extra dimensie aan het kijken naar de wedstrijd. Zo juich ik stiekem toch zachtjes voor de eretreffer van Brentford die mij die zeventig piek oplevert.

rodney-middlesbroughNa een stevig ontbijt staat zondag reeds vroeg het hoofdmenu van onze reis op het programma. De Premier Leaguewedstrijd Middlesbrough-Watford. Een klein uurtje rijden vanaf Newcastle. Middlesbrough heeft dit seizoen als promovendus de plaats van Newcastle United in de Premier League ingenomen. De atmosfeer in Middlesbrough is anders. Waar St. James’ Park in hartje Newcastle is omringd door pubs en ander vertier is er rond het River Stadium weinig te doen. De plaatselijke sambaband probeert de zonnige stemming er in te brengen en trommelt er vrolijk op los. Rond het stadion zijn geen pubs, dus als je dorst hebt moet je het stadion in. Dat doen we dus maar snel. Bij het zien van de opstellingen ontwaren we bekende namen: oud-PSV-ers Gomes en Amrabat spelen bij Watford. Bij Middlesbrough verdedigt voormalig Barça-keeper Valdes de goal. En op het middenveld speelt de Johan Cruijff van Middlesbrough, want spelend met nummer 14, Marten de Roon. Met dat rugnummer houdt overigens verder elke vergelijking met Nederlands’ beste voetballer aller tijden op want onze landgenoot voetbalt deze dag helaas niet als Johan maar als Estelle Cruijff. Zijn teamgenoten delen in de malaise. Het fanatieke publiek van ‘Boro’ is aanmerkelijk beter in vorm. Middlesbrough verliest met 0-1. Viktor Fischer, ooit een grote belofte bij Ajax, mag het laatste half uur warmlopen maar hij mag niet invallen bij ‘Boro’. Het stadion loopt na afloop sneller leeg dan een lekke autoband in een roestige spijker. Wij gaan op zoek naar ons vervoer om ons weer terug naar Newcastle te brengen.

Resumerend, wie dit seizoen de grote clubs en de bekende sterren uit de Premier League als Zlatan, Agüero en Costa wil zien spelen doet er prima aan om via DFDS een voetbaltripje naar Middlesbrough te boeken, want daarbij zit ook een overnachting in Newcastle. Wie gewoon voor een tof voetbalweekendje met alles er op en eraan in een klassiek stadion in een gezellige stad komt is een wedstrijdje Newcastle United, ook in het Championship, een absolute aanrader!

Kijk voor meer info over dit soort te gekke en bovendien goed betaalbare voetbaltrips op de site van DFDS!    img_20161018_0002

 

Leave a Comment.