Beste Marc Overmars,

marc overmarsGoed dat je de regie zelf in handen hebt genomen met die Eto’o door hem dat ultimatum te stellen. Wat denkt zo’n omhooggevallen pannenkoek wel niet? Wij zijn Ajax en hij moet het een eer vinden om voor ons te spelen. Niemand is groter dan de club, dus ook hij niet. Ik denk niet dat hij naar Ajax komt, al had ik het graag willen zien. Eto’o, gegeseld door zo’n vieze Hollandse regenbui, ploeterend tegen Cambuur… Eto’o die bij de Krommedijk in Dordrecht aankomt en voorzichtig aan Davy Klaassen vraagt waar het stadion is… Eto’o in Volendammerkostuum achter een bord boerenko’ol in een heel slecht item van Harry Vermeegen…. Eto’o die lachend topscorer wordt…. Het zouden beelden om van te smullen worden. Maar helaas, Eto’o gaat waarschijnlijk datgene doen wat hij altijd deed in zijn carrière: hij kiest voor het grote geld.

Gelukkig ben ik een supporter die meedenkt en heb ik al gelijk een alternatief voor je. Een zeer betaalbaar alternatief en nog transfervrij ook. Dat moet jou wel bevallen, koopjesjager Marc Netto’o! Het is een spits die nog altijd in de top 15 van meest scorende spitsen in het Nederlandse betaalde voetbal staat, gepokt en gemazeld in de Eredivisie. 187 competitie- en bekerdoelpunten… Kom er nog maar eens om, Marc. De man is een absolute legende…. Ik heb het over niemand minder dan ‘Het Orakel uit Ede’ : mijn gabber Gerdo Hazelhekke, ook wel bekend als Gerdo’o. Gerdo’o is een man die weet hoe het is om met 1-6 bij PSV te winnen. Hij gooide zelf die wedstrijd in het slot door de 1-5 aan te tekenen. Geen van de huidige selectieleden heeft ooit met 1-6 in Eindoven gewonnen, dus dat stukje ervaring neemt Gerdo’o mooi mee naar de kleedkamer. Dergelijke ervaring is natuurlijk cruciaal in zo’n kleedkamer vol jonge gasten. Verder heeft hij ook de kleuren van jouw geliefde Go Ahead Eagles nog verdedigd, dus dat lijkt me ook een zwaarwegend argument om met hem in zee te gaan.gerdo panini

Goed, Marc, ik weet wat je nu gaat zeggen: ‘Ja maar Rodney, Gerdo’o is 64 jaar….’
Welnu, sinds wanneer is dat een criterium? Van Eto’o schijnen ze ook niet precies te weten hoe oud ie nou echt is, als we Mourinho moeten geloven, dus zo zie je maar dat leeftijd niks zegt. Daarbij durf ik zonder te stotteren te stellen dat Gerdo’o op het huidige niveau van de Eredivisie nog moeiteloos mee kan. Ik heb hem vorig jaar nog op een kolkende Wageningse Berg zien voetballen met Oud FC Wageningen tegen Oud Vitesse en de man beweegt zich nog als een jonge hinde. Wel een jonge hinde met wat gewrichtsklachten, maar een klein bezoekje aan een schele druïde met een klompvoet op de Veluwe (Gerdo’o hecht zeer aan die omgeving) moet dat amper noemenswaardige euvel kunnen verhelpen. En anders is er altijd nog het placentadoktertje in Belgrado. Komt goed dus.

Qua financiën komen we er ook wel uit, Marc. Ik kan je nu al de heuglijke mededeling doen dat ik Gerdo’o bereid gevonden heb om akkoord te gaan met Ajax’ salarisplafond van 1 miljoen euro. De rest van het salaris (kampioenspremies, bonussen, etc.) ziet hij graag in witte wijn uitgekeerd. Over mijn courtage hebben we het later nog wel. Me dunkt dat dit redelijke eisen zijn voor een spits van het kaliber Gerdo’o. Mocht je nog denken aan onderhandelingsruimte, dan kan ik daar het volgende over zeggen: dit is ons aanbod. Take it or leave it. Gerdo’o en ik doen geen water bij de wijn. Dat vinden we namelijk zonde van de wijn.

Dus, mocht het niet lukken met Eto’o: Gerdo’o en ik wachten op je telefoontje!

Met vriendelijke groet,

Rodney Rijsdijk.

1 reactie

  • Klopt Marcel Gogme: maar die sneltreincursus is dan bij jou weer in goede handen.

   Kortom, er is voor AJAX veel moois in het vergiet… uh: verschiet natuurlijk.

   Voor de verdere invulling van het contract verwijs ik naar m’n zelfbenoemde manager Rodney.

   Reply
 1. Goede Rodney,

  ik veel me zeer vereerd met jouw aanbeveling bij AJAX c.q. Marco’o Netto’o O’Overmars.

  Bedenk wél dat je in de verdere besprekingen niet moet vergeten om erbij te vermelden dat ik donderdag ’s ochtends eigenlijk altijd met m’n kleindochter ga zwemmen en vast op de vrijdagmiddagen ga golfen met Jeanne en ’n goed bevriend echtpaar. Die ook goed bevriend zijn met ons. Niet alleen met elkaar dus.
  Ahum, dat was misschien al wel gelijk duidelijk maar ik ben vast aan oefenen om tegen de jonkies in “mijn ” elftal iets meerdere malen uit te leggen. Nu alleen nog in het Nederlands. Overigens heb je in je enthousiasme het nog niet over m’n verdere kwaliteiten als teambuilder, entertainer en organisator van buitenclubse feestjes gehad. Ook m’n meerdere-talen-kennis zal in Amsterdam tussen de multi-culti c.q. vanuit alle windstreken komende medespelers goed van pas komen.

  Kortom: als Marco’o dit niet inkopt (een onderdeel van het spel waar ie eigenlijk nooit écht goed in is geweest) weet ik het ook niet meer…. en jij vast óók niet ;-(

  Groetjes vanuut Swinging Ede,
  Gurdow / Gerdo’o

  Reply
 2. Mooi stukkie weer.
  Vrees alleen dat Gerdo pas tekent als hij de garantie krijgt dat er iemand een bruikbare voorzet vanaf de achterlijn op hem kan geven. Stuur Sjaak ook even een brief svp 😉

  Reply
 3. Beste Marc,
  Leuk geprobeerd, maar niet des Ajax’ . Kom met een speler die Ajax b.v. 1 jaar beter kan maken tegen een redelijke prijs of met een speler van het kaliber Dost die nog wat oplevert als hij niet bevalt. ( Dit met in het “achterhoofd” Zivcovic, Menig, Milik e.a.) Kom niet meer aan met spelers die “in nood” zitten maar niet echt bij Ajax willen spelen of er qua salaris niet bij passen!. Leuk voor de speculaties en beursnotering maar niet voor de verwachtingsvolle en vooral realistische supporters Marc.

  Reply

Leave a Comment.