Beste Ryan Babel,

Beste Ryan Babel,

Rodney schrijftLeuk hè, weer in Nederland wonen? Dat gezellige schijntolerante landje waar Ajacieden stelselmatig ‘kankerjoden’ worden genoemd en waar het de gewoonste zaak iemand dood te wensen of te bedreigen via open het open riool waartoe social media is verworden.

Jij hebt met allebei te maken gehad afgelopen weekend. Verschillende, veelal volwassen mensen, vonden het afgelopen zondag de gewoonste zaak van de wereld om ‘kankerjoden’ te roepen naar de spelersbus van Ajax. Een zo’n gek werd opgepakt, kreeg een fikse boete en op de koop toe werd zijn seizoenskaart werd afgepakt. Vreselijk verontwaardigd was ie, Ryan! Want hij was toch niet de enige die het riep… Hij zei het nog echt ook… Huiliehuilie als een gek, dat ie bang was dat ze zijn kaart voor de rest van het jaar zouden intrekken. Dan snap je bedroevend weinig van het leven…  Kortom geen medelijden mee en wat mij betreft gewoon lekker nooit meer een stadion in met zo’n droeftoeter. Ik wil later ook nog met mijn kleine neefjes naar het stadion (wel naar Ajax dan natuurlijk!) en het risico om zo’n sneuhaas tegen te komen moet natuurlijk tot een minimum beperkt blijven.

Met wie we ook geen medelijden hoeven te hebben zijn moeder en zoon T. uit De Lier. Een dorpje in het Westland waar het leven normaliter rustig voortkabbelt. Zoonlief Lorenzo, een vijftienjarige puber met een inteelthoofd, dacht hij daar lekker veilig zat en Twitterde over jou dat ‘die kk zwarte een kogel moest krijgen.’ Toen iemand retweette waar zijn respect was antwoordde Lorenzo: ‘haha, in elk geval ver weg van die zwartnek.’

Terecht pikte jij dat allemaal niet, je replyde hem dat hij een racist was en dat je medelijden met zijn ouders had. En je deed aangifte bij de Amsterdamse politie. Je deelde nog wel even zijn ping, want deze olijke snaak was zo slim om die informatie rond te laten slingeren op zijn profiel. Dat had iedereen kunnen zien, dus daar hadden jouw volgers jou niet voor nodig. Iedereen kon dat zien. Via Twitter bleken adres en telefoonnummer van deze raketgeleerde  ook kinderlijk eenvoudig te achterhalen door andere mensen en binnen de kortste keren werden moeder en zoon bedreigd…. Moeder en zoon zijn die zelfde avond nog ondergedoken en moeder  overweegt nu zelfs te verhuizen. Betreurenswaardig, maar niet bepaald jouw schuld, lijkt mij zo. Die ping hadden andere mensen ook wel gevonden als jij het niet had gedeeld en zijn adresgegevens waren net zo makkelijk te vinden.

Maar wie kreeg toch de schuld van moederlief?

Juist!

Jij natuurlijk!

Ik vond het de gotspe van de dag. Hoe durft zo’n moeder zo schaamteloos dom te zijn? Tenzij ze gewoon een chromosoompje mist, want dan is het gewoon zielig. Maar laten we er vanuit gaan dat die moeder een gemiddeld verstand heeft. Ik geef mensen graag het voordeel van de twijfel.

Als ik de moeder van die etter was zou ik tegen de media zeggen: ‘Ik schaam me diep dat ik dit koekoeksjong heb gebaard. Hij heeft het lekker voor elkaar, met z’n domme hondenkop. Ik zal ‘m zo’n loeier voor z’n treiter geven dat het wit van z’n ogen dwars voor z’n reet staat! Bij deze bied ik mijn diepe excuses aan Ryan Babel aan dat mijn opvoeding in deze kennelijk zwaar te kort is geschoten. Ik schaam mij diep voor deze nageboorte die zich mijn zoon mag noemen. Ik ben tegen elke vorm van discriminatie en die kloteklapper zal zijn straf niet ontlopen, daar kunt u op vertrouwen.’

Of iets van die strekking.

Maar nee, met volle verbijstering las ik in het AD hoe de mevrouw haar extremistische nageslacht verdedigt. Laten we het even zin voor zin analyseren:

‘Lorenzo heeft het zeker niet zo bedoeld als het overgekomen is.’

Oooooh… Lorenzo maakte een grapje! HAHA! Die Lorenzo toch…

‘Ik keur niet goed wat hij gedaan heeft, maar mijn zoon is niet racistisch.’

Nee, dat zei de moeder van Hitler ook. OH NEEEEEE! ‘kk zwarte’ is gewoon de gebruikelijke benaming voor iedereen in het Westland. Wit, zwart, het maakt niet uit we zijn gewoon allemaal ‘kk zwarten’! Snap je dat, Ryan? En dat van die kogel krijgen bedoelde hij natuurlijk dat hij die aan jou wilde overhandigen. Met een lief roze strikje er omheen!

Hij gaat gewoon naar school en is nooit in aanraking geweest met justitie.’

Nee natuurlijk, want racisten gaan natuurlijk nooit naar school en zijn allemaal wel eens in aanraking geweest met justitie. Welnu, zo ziet mevrouw T.  nu aan haar zoon: die gaat volgende week gewoon weer naar school én is in aanraking geweest met justitie.

Ze vindt dat haar zoon te hard is gestraft door zo openlijk aan de schandpaal genageld te worden. ‘Ryan Babel heeft ervoor gezorgd dat mijn kind door duizenden is bedreigd met de dood. ‘

Dat zoontje van mevrouw T. had aan geen enkele schandpaal genageld geweest als hij zijn extremistische nazipraatjes voor zich had gehouden. Dat hij vervolgens zelf bedreigd is, is weliswaar  net zo betreurenswaardig als zijn tweet, maar wel iets wat hij volkomen zelf in de hand heeft gewerkt. En met een bedreigde racist hoeven we trouwens sowieso geen medelijden te hebben.

‘Als hij met die gegevens Lorenzo of mij opgezocht zou hebben, hadden we alles kunnen uitpraten.’

Ja natuurlijk…. Nu ineens het zielige moedertje spelen… Ze had wellicht een jaar of vijftien geleden moeten beginnen om haar spruit wat beschaving bij te brengen in plaats van nu zo te jammeren in de krant. En hoezo uitpraten? Jij hebt het enige juiste gedaan, Ryan, aangifte doen bij de politie. Laat ‘m daar maar lekker dingen mee uitpraten. Mensen moeten maar eens weten dat ze niet zomaar alles anoniem vanachter hun computertje kunnen doen. Zelfs niet als ze een IQ ter grootte van hun schoenmaat hebben. Daar moeten ouders of verzorgers beter toezicht op houden, zoals mama Lorenzo bijvoorbeeld.

‘Lorenzo verdient een straf, hij zal die ook ondergaan. Maar dit is wel een hele harde les voor mijn zoon.’

Dat van die straf betwijfel ik ten zeerste. Iemand die het zo opneemt voor haar overduidelijk foute zoon die gaat geen harde straffen uitdelen aan dat kind. Een dagje niet Twitteren of zo wordt het waarschijnlijk. En wat die harde les betreft: misschien leert die konijnenkop  er van.

 

Dus Ryan.

Dat je het even weet: HET IS JOUW SCHULD!

En dat die schele makaak die in de Kuip tijdens de wedstrijd een flesje naar jou toegooide Feyenoorder Janmaat (waar kennen we die achternaam ook alweer van?) vol op z’n paasei raakte in plaats van jou is ook allemaal JOUW SCHULD! Waarom bewoog je dan ook?

Dat je het even weet, Ryan.

Welkom terug in dat gezellige Nederland, Ryan. Het land waarin veel mensen tolerant en open zijn wanneer het ze uitkomt. We hebben tegenwoordig zelfs SIRE-spotjes om mensen tolerantie bij te brengen, het moet niet gekker worden… Wij zijn het enige land ter wereld waar schelden met nare ziektes de normaalste zaak van de wereld is en waar domme mensen met het verstand van een puddingbroodje andere mensen lukraak dood wensen of bedreigen. Het land waar daders zichzelf slachtoffers voelen en soms ook nog eens als zodanig behandeld worden. Als ik jou was zou ik volgend seizoen als de sodemieter weer in het buitenland spelen. Gezellig in een land waar de supporters voor en na afloop van de wedstrijd samen een pot bier drinken in de kroegen rond het stadion in plaats van dat ze streng gescheiden zijn omdat het anders een veldslag wordt. Ik zou je snappen, Ryan. Hoe jammer ik het ook zou vinden, want je hebt je dit seizoen bewezen als een fantastische aanwinst voor de selectie van Ajax. En dat terwijl ik in het begin niet zo enthousiast was toen je terugkwam. Maar je doet het top en ik geloof weer in Ryan Babel. En ook dat is allemaal JOUW SCHULD!

Met vriendelijke groet,

 

Rodney Rijsdijk

Naschrift: voor de mensen die zich afvragen of ik zo’n zelfde brief ook had geschreven als een dom Ajax-pubertje zo’n tweet naar pak ‘m beet Bruno Martins Indi of Ruben Schaken had geschreven: jazeker. Ik twist met elke racist. Mijn wereld is niet de wereld waarin we elkaar maar voor ‘kankerzwarte’ of ‘kankerjood’ of soortgelijke walgelijke termen uitmaken. We zijn allemaal gelijk. Mensen die trots zijn op hun afkomst of hun huidskleur zijn te dom om een fatsoenlijke drol te draaien. Voor dat soort dingen heb je zelf namelijk niks gedaan! Je moet trots zijn op de dingen die je echt zelf gepresteerd hebt!

Als afsluiter quote ik mijn gabber DEF P: ‘Ze zeggen wel eens dat blind zijn een handicap is, maar iemand die een ander op zijn huidskleur beoordeelt  zou er alleen maar op vooruit gaan!’

1 reactie

  1. Mijn hubbie houdt van je, al geeft hij niet zoveel om balletjetrap. Je hebt zo gelijk. Dikke kus van je nieuwe ouders! 😉

    Reply

Leave a Comment.