Vieze Corrie

Kleine verhalen uit een grotestadskroeg

Rodney RijsdijkDe touringcar vol bejaarden rijdt de Ten Katestraat in. Het is de vroege avond en de oudjes uit het tegenover ons gelegen verzorgingstehuis zijn een dagje op stap geweest.

Een klein krom vrouwtje zwaait van uit de bus naar ons op het terras.

We zwaaien terug. ‘Kijk, daar heb je Vieze Corrie,’ zeggen we tegen elkaar.

Corrie woonde voorheen, toen ze nog zelfstandig woonde, boven Ria. Op een nacht, diep in de nacht, ging de bel bij Ria, die al lang lag te slapen. Corrie. Of Rie even wilde komen kijken. Haar bed was stuk. Rie maakte haar man Mo wakker. Of hij die ouwe Corrie even kon helpen met haar bed. Mokkend trok Mo zijn joggingbroek aan en slaapdronken en nog half in zijn REM-slaap liep hij naar boven, naar het huis van Corrie.

Hij liep de slaapkamer in, keek naar het bed en hij was gelijk klaarwakker.

Het bed was inderdaad stuk, zoveel was duidelijk.

Als er een boom van een grote blote neger in de spiraalbodem van je bed verwikkeld zit dan is dat meestal niet heel bevorderlijk voor het welzijn van je bed. Zoveel technisch inzicht had Mo ook nog wel.

Corrie had die arme man flink te pakken gehad. Hij kwam niet meer los uit de spiraalbodem.

Mo bevrijdde de man uit zijn benarde positie, waarna deze letterlijk met z’n staart tussen de benen afdroop.

Het bed kon als afgeschreven worden beschouwd.

En zo werd Corrie ‘Vieze Corrie’. Haar wat onorthodoxe manier van toenadering zoeken bij mannen hielp ook mee aan die bijnaam. Ze pakte in haar ondeugende jaren (die bij Corrie tamelijk lang hebben geduurd) gewoon lukraak een meneer bij de ballen en zo nu en dan had die ‘aanpak’ succes. Overal is een markt voor.

Zeker op de Ten Katemarkt…

1 reactie

 1. Leest heerlijk weg! Smaakt naar meer. Maar dat kan, geloof ik….
  De REM slaap kan bij mannen tot een natuurlijke stijfheid ergens leiden.
  Die joggingbroek verhult niets….
  Gelukkig had Corrie andere dingen aan haar hoofd 😉

  Reply
 2. Geweldig verhaal Rodney, maar als het dan ook werkelijkheid blijkt te zijn, ga je het voor jezelf nóg meer visualiseren. Moet ik eigenlijk niet willen. In onderhavig geval…

  Terwijl men hier op de Veluwe op ’n zondagochtend geacht wordt tijd en aandacht te geven voor meer – laten we zeggen: spirituele gedachtes, zit ik jouw verhaaltje over Vieze Corrie te lezen. Aangetrokken door je FB-bericht. Ik lijk wel pervers te worden.

  Enfin: het deed me wél denken aan het verhaal dat ik ooit optekende uit de mond van een hier in de regio bekend en gewaardeerd mans-persoon.
  Woonachtig in Stockholm én zijnde vrijgezel, ging ie in de middagpauze een wandeling maken en sprak dames aan waarbij ie zijn bewondering voor haar schoonheid en mogelijke charme uitte en ronduit vroeg of ze wellicht zin had in een al dan niet “vluchtig” avontuurtje.
  Hij vertelde me dat ie wel eens ’n klap voor z’n kop kreeg, maar dat ie ook zéér regelmatig succes had.

  Dus: dit soort markten aanboren (excusez le mot) is van alle plaatsen, gezindten en tijden.

  Reply

Leave a Comment.