A$AP Rocky

doutzenGisteravond zag ik het concert van A$AP Rocky in de Melkweg. Het was zo’n typisch hiphopconcert van deze tijd: veel geschreeuw, weinig wol. Mierzoete deuntjes en retecommercieel. Dat hij zijn naam met een dollarteken spelt is niet voor niets. Zelfs voor het meest lullige hemdje bij de merchandisestand vraagt hij dertig euro.

Daar kan ik natuurlijk heel azijnpisserig over doen, maar ik denk dat het A$AP Rocky aan zijn derrière zal oxideren dat ik zijn muziek commerciële bagger vind. De man speelt overal ter wereld voor uitverkochte zalen en mensen kopen al die dure troep bij de merchandise. Ook dat lullige hemdje van drie joetjes. ‘Nu jij weer, kutbloggertje!’, dat zal ie denken als ie mijn stukje zou lezen. Hij wordt alom geroemd als de nieuwe hiphopsensatie. Bij het horen van zo’n term word ik trouwens altijd meteen huiverig. Dat maak ik zelf nog wel uit hoe sensationeel ik iets vind.

Daarbij ben ik natuurlijk ook gewoon verwend. Ik ben opgegroeid in de gouden eeuw van de hiphop, die grofweg tussen 1986 en 1996 lag. Ik ben van hiphop gaan houden door Ice T, KRS ONE, BDP, NWA, The Beastie Boys, Ice Cube, Digital Underground, The Wutang Clan, Schoolly D, Just Ice, Public Enemy, Cypress Hill, A Tribe Called Quest, Run DMC, Guru, DJ Premier, House of Pain en noem ze allemaal maar op. Dan is je standaard meteen belachelijk hoog gezet en dat blijft ie dan ook de rest van je leven. De meeste hiphop die na 1996, 1997 uit is gekomen vind ik niks, een enkele uitzondering daargelaten.

Ik ben gewoon keihard verpest door alle goeie hiphop die ik hoorde toen ik jong was. Ik vermoed dat ik ook niet van hiphop zou gaan houden als ik in deze tijd op zou groeien, met alle meuk die er tegenwoordig wordt uitgebracht. Ik ben gelukkig opgegroeid in de gouden eeuw van de hiphop. Met alle gevolgen van dien.

Het is alsof je in deze tijd opgroeit als voetbalfan en je standaard de rest van je leven is dat iedereen zo goed moet zijn als Messi, Xavi en Iniesta…..

Of dat Doutzen Kroes je eerste vriendinnetje is….

Overtref dat nog maar eens!

1 reactie

Leave a Comment.