Jan Wouters wordt gemist

U17 Germany v U17 Netherlands - International FriendlyEigenlijk is het natuurlijk om in je broek te zeiken van het lachen, als het niet zo intens sneu was. Martin van Geel, de technisch directeur van Feyenoord kondigde vorige week glunderend aan, dat de club er na driekwart jaar (!!) onderhandelen uit was gekomen met verdediger Terence Kongolo. Terence heeft bijgetekend, de vlag kon uit in Rotterdam…. Driekwart jaar…. Voor de duidelijkheid: we hebben het hier niet over een grote mijnheer die gelouterd is in het Europese topvoetbal, die dinertjes kan organiseren met kampioenschalen als borden, hier en daar al een paar Europacupjes heeft binnengesleept en die zijn ploeg op sleeptouw kan nemen als het even niet loopt.

Neen. We hebben het hier over een piepjonge verdediger die nog geen heel seizoen heeft gespeeld…

Ik pakte de VI-seizoengids erbij en zag dat deze jongeheer nog net iets meer eredivisiewedstrijden achter zijn naam heeft staan als dat hij jaren oud is: 23 om 20….. Maar gelukkig, Feyenoord is eruit met zijn waterdrager…. Na driekwart jaar…. Dan had mijnheer Kongolo gelukkig niet de oude Jaap van Praag voor zich. Als je als jonge Ajacied vroeger niet heel snel besloot of je het voorgeschotelde contract wilde tekenen dan stond je driekwart minuut later op de Middenweg op tram 9 te wachten. Zonder contract… Tenzij je Johan Cruijff heette, dan was er wat meer onderhandelingsruimte. Maar voor een eenvoudige verdediger…Nee. Ik kan me niet voorstellen dat het bij Feyenoord heel anders ging.

En echt hoor, ik vind het prima dat die jongens veel geld verdienen, maar driekwart jaar onderhandelen met een knulletje dat nog steeds in hevig gevecht is met jeugdpuistjes? Wat een onzin.

En Memphis Depay, de lieverd die afgelopen week met een stalen gezicht verkondigde dat hij ‘zijn WK-ervaring moet delen met de jongere spelers’ en dat hij ‘de jongere gasten mee moet slepen.’ Hij zei het zonder te lachen. Bloedserieus, zoals spelers van nu zijn… Aan zijn hoofd zie je dat hij zo’n onuitstaanbare gozer gaat worden die bij elke verkeerde bal van een ploeggenoot verongelijkt gaat staan kijken dan zuchtend zegt: ‘Kijk, dit is de Eredivisie, hier kun je dit soort fouten nog maken. Op een WK wordt zo’n kutbal van jou meedogenloos afgestraft!’ En voor mensen die voetbal niet echt volgen: Memphis Depay is geen gelouterde international van 30 met honderd interlands achter zijn naam. Hij is 20 (1 dag ouder dan Terence Kongolo, toevallig) en heeft precies twee handjes vol interlands gespeeld. Het grappige is, ik pakte de VI seizoengids er maar weer bij, dat slechts vier spelers binnen de A-selectie van PSV jonger zijn dan hij. En het verschil is in maanden, dus ‘de jongeren’ zijn praktisch van dezelfde leeftijd als hij… Dus mijnheer Depay gaat al die oudere gasten in de selectie eens even zeggen hoe het werkt… Op zo’n moment wens ik weer even dat een man als Jan Wouters nog bij PSV speelde…. Een lelijke gast met een kapsel als een uitgetrapte heidebrand en een lullige snor. Die zou die Depay na de eerste de beste wijsneuzerige opmerking direct achter de reclameborden hebben geschopt. En dan lachend vragen ‘Hey Depay, vertel nog eens: hoe werkt het ook alweer op zo’n WK?’jan-wouters2

Over de Herdgang zou zacht gehuil klinken en de volgende dag zou Memphis Depay de pilonnetjes op het veld uitzetten. Het speelveld was nog nooit zo nauwkeurig afgemeten…

De tijden zijn veranderd…. De Jan Woutersen van deze wereld worden node gemist…

1 Comments

 1. Normaliter lig ik in m’n mandje ter voorbereiding van een weekend golf waarin ik m’n titel mag verdedigen tegen gelouterde spelers van onze club.

  Nu ik dit zó lees Rodney, rijzen ook mij de haren te berge……. wát begrijp ik nou niet van de huidige generatie snotneuzen die toevallig ietsje later dan wij geboren zijn en indertijd niet naar onze schoenveters zonder onze toestemming mochten kijken en zeker niet mochten dichtmaken?
  Of zal het een beginnende dementie of hoe-heet-het-ook-alweer van me zijn.

  Drol, wie heeft jou gescheten……. Wat ’n blah-blah! Jammer.

  En dan zijn er ook nog journo’s die kontlikkend e.e.a. met begrip opschrijven.

  Zo niet jij Rodney. Goed dat je relativerend en zwaar kritisch dit benadert.

  Het is nu láát; ik zou nog graag ffff doorgaan maar de slaapplicht roept me.

  Groet’n uut Swinging Ede,
  Gurdow

  Reply

Leave a Comment.