GoNewcastle (1)

st-james-park-stadium-wallpaper-newcastleJaloers is een groot woord, dat ben ik niet zo snel, maar ik vond mijn gabber Marcel beslist te benijden toen hij mij vertelde dat hij was uitgenodigd door DFDS Seaways om, samen met wat mede-voetbalbloggers, een Premier League wedstrijd te bezoeken. Dat wilde ik ook wel. Ik ben meerdere keren in Engeland naar het voetballen geweest en ik vind het elke keer weer een belevenis.

Mijn vreugde grensde dan ook aan hondsdolheid toen ik een paar weken geleden het bericht ontving dat ik alsnog mee kon. Er waren wat afvallers. De organisatie wilde graag iemand die voor Voetblah schreef en het wonderlijke toeval wilde dat ik eerder die week door dit prachtige voetbalbloggerscollectief was binnengehengeld. Ik debuteer dus voor Voetblah met een reisverslag. Uiteraard zal ik ook op rodzooi.nl met ‘iets’ komen en zal Marcel voor Indehekken.net en zijn eigen Gogme United verslag doen.  En uiteraard zal er verslaglegging komen op FC Blogbroeders.

Wat we allemaal gaan doen? We gaan dus naar de wedstrijd Newcastle United- Norwich City in het, naar het schijnt, indrukwekkende stadion St. James Park. Qua clubkleuren en qua stand van beide ploegen op de ranglijst een soort equivalent van Heracles-ADO Den Haag, alleen dan tien keer sneller en beter. We krijgen naast de overnachtingen op de boot ook een hotelovernachting in Newcastle. We worden op diner en ontbijt getrakteerd. We krijgen rondleidingen door de stad en door het stadion van Sunderland. We mogen naar de persconferentie van de wedstrijd. Kortom, een complete VIP-behandeling voor ons.

De enige tegenprestatie die DFDS van ons verwacht is dat wij op onze blogs aandacht besteden aan onze voetbalreis. Dat is wel aan ons besteed. Ben ook bijzonder benieuwd naar de andere deelnemers aan de trip. De afgevaardigde van MotherSoccer heb ik reeds een paar keer mogen ontmoeten, de anderen ken ik volgens mij nog niet, maar ik twijfel er niet aan dat we het schandalig gezellig gaan maken daar. Tof dat een hobby tot zulke leuke uitnodigingen kan leiden! En dat we Ajax-Heracles dan zaterdag moeten missen: ach, daar kunnen we best een keer mee leven.

Marcel en ik hebben onze ‘I’m the king of the world!’ Titanic-act voor op de boot al ingestudeerd en we hebben eerlijk getosst: hij is Leo di Cabrio en ik ben Kees Windslet.

Was het maar vast vrijdag.

2 Comments

Leave a Comment.