Beste Nemanja Gudelj,

gudelj el ghaziIk zag twee heren pootjes scheren, oh het was een wonder. Hihihi hahaha, de hele wereld stond er bij en keek er naar. Nichterig zou ik het niet eens noemen. Ik zie niet in wat het scheren van jullie benen en dat wereldkundig maken via sociale media te maken heeft met jullie seksuele voorkeuren en bovendien moet iedereen lekker zelf weten met wie hij in bed stapt. Dus laten we elkaar geen mietje noemen, Nemanja, maar heel erg masculien is het natuurlijk niet om met El Ghazi samen te poseren met de dure beentjes in het scheerschuim. Ik dacht dat het niet erger kon na  de roze schoentjes, de geëpileerde wenkbrauwen en de haarbandjes, maar ik heb me weer eens hopeloos vergist in de ijdeltuiterij van de jonge hedendaagse voetballer.

Misschien is het de generatiekloof waar ik in ben gedonderd, Nemanja, maar waar zijn de stoere voetballers gebleven? Ronaldo die zichzelf in de rust een nieuw kapsel aanmeet, Memphis Depay die zich, om met Co Adriaanse te spreken, uitgedost als een Peruviaanse panfluiter meldt bij het Nederlands Elftal, de roze kicksjes en nog zo veel meer. Ik wil heel graag geloven dat jullie echte kerels zijn, maar ik zie giechelende meisjes die samen hun benen scheren en dat dan op Facebook plaatsen. Dat je je benen scheert is nog tot daar aan toe, maar dat je dat dan ook op sociale media post getuigt van schaamteloze ijdeltuiterij. Kom op, Nemanja, je ziet zelf toch ook wel dat dat een tikkeltje wuft is?

Vraag maar eens aan je vader met en tegen wie hij speelde in de eredivisie van de jaren negentig. Daar stonden moordenaars met haar op hun poten en op hun tanden op het veld die de ballerina’s van deze tijd onder de graszoden zouden schoffelen. Als Henk Fraser, Cor Lems, Jan van Dijk of Jan Wouters gezien zouden hebben dat jij gezellig je beentjes scheert samen met je mattie El Ghazi dan zou je genadeloos aan de beurt komen bij dat soort mannen. Een verwaande blaag als Memphis Depay zou lachend over de reclameborden worden getrapt. Wat dat betreft hebben jullie geluk dat jullie in deze softe tijd spelen.

Het was een andere tijd, hoewel nog niet eens heel lang geleden. Vraag die ouwe van je binnenkort of je eens wat oude eredivisiebanden mag zien. Daar zie je lelijke gasten van 25 die op ouwe lullen van 40 lijken. Mannen met snorren en lelijke apenkapsels. Mannen die geen scheermessen gebruikten om hun benen te scheren, maar die hun benen gebruikten als scheermessen. En nou hoeft het kapsel van Jan Wouters niet terug te keren, (niet alles was vroeger beter) maar een klein beetje van zijn killersmentaliteit en wat mannelijker gedrag zou toch wel fijn zijn.

Je hebt het in je. In jouw voornaam zit niet voor niets het woord ‘man’ opgesloten.

Met vriendelijke groet,

Rodney Rijsdijk

1 reactie

 1. Nice weer! 🙂 Met als toppunt “Mannen die geen scheermessen gebruikten om hun benen te scheren, maar die hun benen gebruikten als scheermessen.” Ik vrees alleen dat ze je stuk, als ze het al lezen afdoen als niet van deze tijd zijnde. En El Ghazi is waarschijnlijk zo’n fan van Ronaldo dat alles wat hij doet toch niet verkeerd kan zijn…

  Reply
 2. De tering. Enig idee hoeveel van die gasten dat doen? Dat heeft alles te maken met het spelen op kunstgras en het voorkomen van infecties na slidings, net als dat wielrenners het doen om infecties te voorkomen na een valpartij op het asfalt. Lees je eens in man.
  Waarom maak jij je zo druk om het uiterlijk van voetballers, wie is hier nou verwijft eigenlijk?

  Reply
  • Dat die jongen zijn benen scheert moet ie zelf weten, maar ik vind het een tikje verwijfd om op social media te delen dat je met je vriendje je beentjes hebt geschoren. Dat is waar het over gaat: die schaamteloze ijdeltuiterij van die jongens.

   Reply
  • Wel een beetje complete info graag joh. Wielrenners doen dit niet alleen om infecties te voorkomen. Ook om dagelijks gemasseerd te worden is het prettig om niet al te behaard te zijn en voor een wielrenner heeft het ook nog aerodinamische voordelen.

   Reply
 3. Rodney Rodney Rodney… Ik denk dat jij t niet helemaal begrijpt. Dit heeft niks met ijdelheid te maken. Dit wordt door een club verplicht, je moet je benen scheren. Vooral voor massages en intapen. Daarvoor zijn gescheerde benen veel beter, minder kans op infecties ed. Aangezien deze jongens tientallen keren per week worden gemasseerd is dit heel belangrijk. Ik geef je 1 missie, zoek een professionele voetbalspeler die zn benen niet heeft geschoren. Nogmaals dit moet, wordt door de fysio en club verwacht.

  Sterker nog Rodney wie zijn benen niet scheert is ijdel, het niet willen scheren zou betekenen dat ze liever haren op hun been hebben dan dat ze goed gemasseert of ingetaped kunnen worden.

  Dus Rodney volgende keer dat je het leuke mannetje wilt gaan uithangen, onderzoek de feiten, weet je wat je zegt. Je zet je zelf namelijk vreselijk voor lul, met je populaire praatjes

  Reply

Leave a Comment.