Beste Colin Kâzim-Richards,

kazimDat Feyenoord dit seizoen niet minimaal een keer of acht tegen Ajax heeft gescoord mogen we gerust het achtste wereldwonder noemen. Ik ben bij beide Klassiekers aanwezig geweest. Als verstekeling in Rotterdam en zondag met mijn seizoenkaart in Amsterdam. Ajax heeft in mijn aanwezigheid nog nooit in de Kuip verloren en dat gebeurde ook dit seizoen niet, maar Jezoes Coeristoes te paard zeg! Als ‘we’ toch een keer met 5-1 op onze lazer hadden moeten krijgen was het toen. En gisteren hadden jullie ook gewoon met 0-3 moeten winnen. Maar nee, de onderlinge eindbalans van dit seizoen is dat Ajax één goaltje heeft gemaakt en jullie nul. Ajax vier punten, jullie eentje. En dat mag jij je natuurlijk ook best aanrekenen. Jouw scoringsdrive is een beetje te vergelijken met de sexdrive van een panda: die is dus niet heel hoog. Je statistieken waren tot dit seizoen van een Rene van Rijswijk-achtige allure, al breek je dit seizoen je eigen persoonlijke record, ook al is het maar in onze armetierige eredivisie. Maar toch: gisteren had je er gewoon twee moeten maken. Met name die bal die je op de doellijn van Ajax nog uit het doel wist te houden was bijzonder. Ik zou het haast kunst noemen.

Je viel ook vooral op door het gebakkelei met Jasper Cillessen. Dat vond ik erg aandoenlijk. Afgelopen week gaf je nog een ronkend interview in de VI. Heel erg ‘straat’ deed je daarin. En heel boos, ik zou bijna zeggen ‘militant’. Ruige teksten als ‘Ik kom uit de straten van Oost-Londen en ik ben voor niets en niemand bang’ en ‘Mij moet je niet belachelijk maken,want dan heb je een probleem.’ En je vertelde dat je af en toe in je telefoon kijkt en dan de telefoonnummers van Wesley Sneijder en Didier Drogba ziet staan. Dat vond je ook wel stoer. Van die teksten dat je denkt: ‘Ach jochie toch. Wat wil jij nou allemaal bewijzen?’ Ik moest er even aan terugdenken toen ik gisteren na de wedstrijd dat interviewtje met jou zag op Fox. Je was woedend, ogen die vuur spogen. Want Jasper Cillessen was héél erg kinderachtig en stom geweest! En dat vond jij NIET LEUK!

Dus….. resumerend: Colin Kâzim-Richards, de stoere Oost-Londenaar met het lichaam van een kooivechter, laat zich gek maken door een blond mager bleekneusje uit Groesbeek. Heerlijk. We hebben er smakelijk om gelachen in de kroeg. Dank nog daarvoor.

En zelfs in een oefenpotje tegen Emmen in de winterstop had je ook al ruzie met een speler van die club, vertelde je trouwens in dat interview in VI. Emmen! Sinds wanneer laten straatjongens uit Oost-Londen zich opfokken door pummeltjes uit Emmen? Maar als die nare Jasper Cillessen volgend seizoen, als je mag blijven, weer eens vervelend tegen je doet dan moet je misschien gewoon maar even je vriendje Wesley Sneijder bellen. Dan zal hij Jasper wel even vermanend toespreken en zeggen dat ‘ie niet meer zo vervelend tegen je moet doen. Gewoon doen, Colin. Je hebt dat nummer tenslotte niet voor niets in je telefoon staan!

Groeten uit Amsterdam alwaar vier gestolen punten ons prima smaken,

Rodney Rijsdijk

Leave a Comment.