Ziggo-droom

calimeroDus. Ajax heeft een nieuwe hoofdsponsor. Ziggo. Dan is het in deze tijden waarin mensen met de dag gekker worden natuurlijk een kwestie van seconden voordat de eerste sneue flapdrol van een rivaliserende club op zijn Twitter-account meldt dat hij ‘zijn Ziggo-abonnement op gaat zeggen, want ik ga niet #020 sponsoren #100%-anti-ajakkes’ en meer van dat soort capuchonnen-retoriek. Of in dit geval Calimero-retoriek want wat laten die mensen zich kennen zeg….

Ik zal het maar verklappen, ik ben voor Ajax. Ik rijd geen Opel en niet omdat die naam op het shirt van Feyenoord prijkt, maar omdat ik geen rijbewijs heb. Dat lijkt me, in ieders belang, een goede reden. Maar, mocht ik ooit mijn rijbewijs halen: laten we dan bij deze afspreken dat er actieve euthanasie op mij mag worden toegepast zodra ik ooit zeg dat ik geen Opel ga rijden omdat Feyenoord dat op zijn shirt heeft staan. Wat zou ik me een domme lul met vingers voelen als ik zoiets ooit zou zeggen. Zo heb ik bijvoorbeeld ook een Philips-TV. Een hele grote. Ik heb niet het idee dat ik PSV daarmee nou heel erg heb gesteund, want ze winnen al jaren niks en ze komen altijd geld te kort. Dat laatste geldt ook voor mij trouwens, dus daarom heb ik de TV destijds voor een prikkie overgenomen van een vriend me, ook een Ajacied overigens, die om de twee jaar een nieuwe Philips-TV koopt.

Zouden die mensen die nu zo massaal lopen te jeremiëren in de jaren tachtig massaal hun TDK-bandjes hebben weggegooid toen TDK sponsor werd van Ajax? Of zouden ze massaal van bank zijn overgestapt toen ABN AMRO in de jaren negentig op het roodwitte shirt prijkte? Zouden ze allemaal naar een andere verzekeraar zijn gestapt toen AEGON Ajax ging sponsoren? Weet je, vast wel een aantal. Maar wat heb je dan een dodelijk leeg bestaan. En een leeg hoofd ook. Een leeg hoofd met een grote Calimero-eierdop er op. Dan ben je, om met Ruud Gullit te spreken ‘niet te benijden.’

Zolang mensen, hier, in dat kleine landje blijven denken in netnummers en het alleen maar hebben over ‘die mensen uit 010’, ‘020’ of ‘040’ wordt het hier nooit meer wat met het clubvoetbal. Mensen moeten hier niet als gecapuchonneerde IS-strijders ten strijde trekken tegen alles en iedereen die niet dezelfde religie (lees: club) aanhangt. Concentreer je op je eigen club, juich ze met al je hartstocht toe en stel je verder niet zo belachelijk aan. Of wees consequent en blus je huis dan ook niet met een Ajax-blusser als het in de fik staat.

En als je dan toch al een vijand wilt: de echte vijanden van het voetbal zijn de corrupte volgevreten bonzen van de FIFA en de UEFA, en de maffe oliesjeiks en andere penose gekken die clubs als speeltje kopen. Zoals die Maleische mafkikker die Cardiff City kocht en zomaar even de clubkleuren veranderde. Dat zijn de mensen waar je je druk om moet maken, lieverds. En nu die eierdop van jullie koppies en normaal doen. En vindt je mij maar een ‘Kutmongool uit #020’ die niks van ‘clubliefde’ begrijpt: succes met je leven ouwe, je gaat het nog verdomd zwaar krijgen. Ziggo-droom maar lekker verder in je kleine wereldje vol vijandjes die allemaal nagenoeg hetzelfde leven leiden als jij, maar alleen voor een andere club zijn….

1 reactie

 1. Spijker op z’n kop Rijsdijk!

  Ik denk dat het een uiting is van jaloezie die in de loop der tijd is vergroeid met afgunst.

  Aangezien de Ajaxhaat groter is dan de liefde voor de eigen club krijg je dan dit soort primitieve en infantiele reacties.

  Reply
 2. Gelukkig zijn er dus toch nog mensen onder de voetbal fans welke het voetbal belangrijker vinden dan de sponsornaam op het shirt. Want of dat nou Phillips, Opel, Kraanwater of Ziggo is de voetbal kwaliteit van de speler word daar niet beter of slechter van. Laten we ons dus vooral niet bezig houden met welke naam er op het shirt staat maar met de speler welke het shirt draagt. Voorlopig moeten ze eerst maar eens zien of hun cluppie, Ajax van het vijfde kampioenschap op rij afkunnend houden.

  Reply
 3. Zo is het ! Ik houd van goed voetbal, ook als dat door andere clubs dan Ajax wordt gespeeld al is Ajax natuurlijk wel mijn absolute favoriet !

  Reply
 4. Dit soort arrogante betweterij is nu exact de reden dat mensen zo’n ongelooflijke tyfus hekel hebben aan die club uit Amsterdam. Het wordt hoog tijd dat jullie allemaal een psychiater op zoeken en je laat helpen aan dat godcomplex waar jullie aan leiden.

  Het zuur

  Reply
 5. geweldig stuk. niets aan toe te voegen. hoe diep kan je zinken zeg. volwassen mensen die een tv kabelaar opzeggen om een voetbalclub.( wel mijn cluppie hahahah).dieptriest.

  Reply
 6. Toch raar dat je je druk maakt omdat er een iemand zijn ziggo abonnementje opzegt omdat hij principes heeft. Weet je wat pas echt ranzig is? Dat zijn al die halve zolen die nu naar ziggo overstappen alleen omdat er ziggo op ern ajax shirt komt te staan. Ik neem tenminste aan dat ziggo er van uit gaat dat er voldoende hersenloos volk in Nederland rondloopt dat dit zal doen. Hoeveel klanten moet je eigenlijk winnen om die miljoenen terug te verdienen, of wordt dat strakts in het abonnementsgeld verrekend. In dat geval zou ik zeggen, zeg op voor het te laat is.

  Reply
 7. Ik ben voor 020, maar draag het hele Nederlandse voetbal een warm hart toe. Ik vind het dus ook fijn als 010 en 040 hun internationale wedstrijden winnen, want dat is goed/mooi voor het Nederlandse voetbal. Ik ben bij Xs4all, veel beter dan Ziggo. Dus daar blijf ik! Never ga ik producten van 020 sponsoren kopen puur omdat het een 020 sponsor is. Volstrekt belachelijk infantiel schapen gedrag.
  Laten we lekker leven en laten leven.
  Op die manier kunnen we wellicht weer 020 publiek krijgen als ze in 010 spelen en andersom!

  Reply

Leave a Comment.