Hoe goed is Ricardo Kishna echt?

kishnaAjax was er op 15 januari dan eindelijk in geslaagd om het binnen de club alom geroemde supertalent Ricardo Kishna langer aan zich te binden nadat eerdere onderhandelingen in december waren stuk gelopen. Dit ondanks interesse van andere clubs en zijn vrij pittige salariseisen. Pittige salariseisen voor een blessuregevoelige speler van negentien die nog niet eens in het eerste elftal heeft gedebuteerd. Dat getuigt in elk geval van lef en zelfvertrouwen en dat past goed in het profiel van de perfecte Ajacied. Onderhandelen en eisen als je nog niets had gepresteerd… Daar moest je vroeger bij ouwe Jaap van Praag niet mee aankomen. Die keek je eens aan, lachte je vervolgens hartgrondig uit en twee minuten later stond je weer op de Middenweg op tram 9 te wachten.

Vrijdag 17 januari 2014: een kille winteravond aan de Meerdijk in Emmen alwaar 4520 toeschouwers de moeite namen om de plaatselijke FC tegen het tweede elftal van Ajax te zien spelen. Dat waren er een stuk meer dan gebruikelijk, maar ja zo vaak gebeurt er niet iets spannends in Emmen dus als dan het reserve-elftal van het grote Ajax op bezoek komt is dat een hele belevenis.

En misschien hebben die 4520 toeschouwers wel de geboorte van een superster meegemaakt, want Ricardo Kishna maakte voor het eerst zijn opwachting in Jong Ajax. Een sprookjesdebuut werd het echter niet. De jonkies van Ajax kregen met 4-0 op hun lazer. Kansloos, zelfs toen Emmen halverwege de tweede helft met tien man kwam te staan. Kishna werd in de 59e minuut vervangen. Ik heb geen samenvatting gezien, maar als we de VI mogen geloven speelde het supertalent als een natte tosti. Hij kreeg als rapportcijfer een 4.

De 4520 getuigen in Emmen kunnen zeggen dat ze erbij waren als zij Kishna over pak ‘m beet zes jaar aan de zijde van Messi welhaast verveeld zijn derde Champions League omhoog zien tillen….

2 Comments

  1. In de optiek van voetballers ben je zo goed als je zaakwaarnemer. En die pizza calzone van een Mino Rioolrat is toch gewoon de beste op zijn gebied? Zlatan/God zegt het zelf.

    Reply
  2. Wat een onzinverhaal! Klopt niks van. Ook de eisen van Kishna zijn verzonnen. Dit noemen wij nou media. Over de wedstrijd tegen emmen viel Kishna niet op. Nee logisch in een onsamenhangend team met spelers die zich alleen maar zelf willen bewijzen. Ik heb die wedstrijd gezien, Kishna werd totaal niet gezocht omdat de buitenspelers de sa alleen maar voor zichzelf speelt en er geen middenveld stond die geen overwicht had, daarbij ontbrak het aan durf om een bal in te spelen, maar alleen veilig willen spelen door de bal steeds in de breedte te spelen of tikkie terug. Ik zeg dus een kansloos artikel

    Reply

Leave a Comment.