Zweden-Portugal

zlatan ronaldoDat we iets gaan missen op het WK is zeker. De vraag is alleen wat. Blijven we verschoond van de maniertjes, het huilerige hoofd, de per speelhelft wisselende coiffures, maar toch ook de klasse van Cristiano Ronaldo? Of moeten we het komende zomer stellen zonder de nukken, het soms ronduit gemene spel, de rellerigheid, maar ook de briljante goals van Zlatan Ibrahimovic?

Het lot koppelde Portugal en Zweden aan elkaar voor de play offs, dus een van de twee supersterren vliegt er komende week uit en kan een WK minder op de palmares bijschrijven.

Ik  (en nou moet men niet denken dat ik er verstand van heb, dat is al jaren een bijzonder hardnekkig misverstand) denk dat Portugal doorgaat. Iets meer kwaliteit om Ronaldo heen dan de Zweden om Zlatan. Al hoop ik mateloos dat ik ongelijk krijg en we toch die geniale gek op het toernooi te zien krijgen. Een klasbak die eind vorig jaar deze wereldgoal maakte en daarom is genomineerd voor de Puskas-award, een prijs voor de mooiste goal van het afgelopen jaar. Daarbij lijkt Zlatan de laatste jaren geen lelijke goals te kunnen maken en is hij in niets meer de motorisch gestoorde, elleboogstoten uitdelende, lange kachelpijp die hij in zijn beginjaren bij Ajax was. Zijn brille liet hij bij vlagen op het einde van zijn verblijf in Amsterdam zien, zoals bij deze goal in zijn laatste wedstrijd voor Ajax, thuis tegen NAC, vlak voor ons vak.

En Cristiano Ronaldo, tja… die scoort net iets te graag tegen Nederlandse verdedigingen zo heb ik de laatste jaren met enige regelmaat mogen zien. Onder andere deze ragfijne counteraanval van Real Madrid tegen Ajax twee jaar geleden onder mijn toeziend oog in Bernabeu. Al moeten we natuurlijk ook niet bang zijn. Angstgegners als Portugal zijn er om een keer verslagen te worden. Maar doe mij toch die Zweden maar, al is het maar om Zlatan nog meer van die belachelijk mooie goals aan zijn toch al indrukwekkende oeuvre te zien toevoegen.

Van deze schrijver is ook de verzamelde column-bundel ‘Kroegkronieken’ te koop, Amsterdamse kroegverhalen met ballen! Klik hiero voor de link of stuur een PB-tje aan de schrijver op zijn Facebookpagina, dan schrijft ie er nog wat leuks in voor je ook!

Leave a Comment.