Rodweek 82 Vergisactivist

Elk jaar zijn er wel een paar: de vergistoeristen. De buitenlandse toeristen die op 30 april met hun Lonely Planet uit 2006 op Amsterdam Centraal aankomen om onze nationale feestdag mee te vieren en dan tot hun teleurstelling zien dat zij de enige gekkies zijn met een oranje hoedje en shirt. Vergissingen zijn menselijk. Het kan de beste gebeuren. Voordat het hele Coronagedoe losbarstte, je weet wel de tijd dat we nog onbeperkt naar kroegen, voetballen en concerten mochten gaan, wilde ik naar Ajax. Ik m’n Ajax-shirt aan, m’n sjaaltje en m’n toeter mee en oostwaarts! Kom ik op de Middenweg: staat Stadion de Meer er niet meer! Bleek Ajax al 24 jaar in een of andere UFO in de Bijlmer te spelen! Daar hadden ze mij als trouwe seizoenkaarthouder toch wel wat beter over kunnen informeren.

Want zo hebben we sinds gisteren een nieuw begrip: de vergisactivist.  Nu al het woord van het jaar. Dat zijn de leden van de groep ‘’Viruswaanzin’’: een groep mensen die denken dat Corona een grapje, een griepje of een complot van de overheid is. Of een combinatie van die drie. Voeg daar een snufje 5G-gekkies en wat labiele types aan toe, en badabing badaboem: daar hebben we de groep Viruswaanzin.

En daar stonden onze vrijheidsstrijders dan gisteren, te demonstreren tegen de media die ons verkeerd informeren over de Coronacrisis. Dit keer bij het hoofdkantoor van het AD in Rotterdam. Want ze pikken die verkeerde informatie niet langer! Alleen stonden de viruswaanzinnigen bij het verkeerde gebouw waar het AD al acht jaar niet meer resideert. Maar dat zal waarschijnlijk ook de schuld van de media zijn, want dat hadden ze ook niet kunnen weten. Overigens stond de frontman van deze mallies wel bij het goede gebouw, dus wellicht behoeft de communicatie op de Facebookpagina nog enige verbetering.

Ach ja, zo’n Coronatijd doet rare dingen met een mens. Zo stond er vorige week spontaan een kunstwerk op de Dam, een Legobeeld van André Hazes. Hartstikke leuk. Ik miste alleen iets aan het kunstwerk en aangezien ik toch om de hoek woon besloot ik om André van een blikje bier te voorzien. Even op de foto en ik werd nog even geïnterviewd door de Sloterdijk Pravda, helemaal leuk.  

Ik had gedacht dat het beeld of na één of twee dagen zou worden verwijderd door een overijverige en streberige BOA (‘’Want daar is geen vergunning voor gevraagd, meneertje!’’) of dat het beeld vernield zou worden door Playmobilactivisten. Het werd het tweede scenario. Alleen pas na zes dagen. We gaan vooruit in dit land. De vernieling was, want daar staan Playmobilianen om bekend, weinig Duplomatiek. De kop vakkundig van de romp gescheiden. Een IS-strijder had het niet beter gedaan. De grap die een vriend maakte, ‘’want zij onthoofdde mij’’ vond ik wel humor. En humor is iets waar we de vernielers van het Hazesbeeld vermoedelijk niet op kunnen betrappen. Maar ik kan me  vergissen.     

1 reactie

  1. Helaas voor jou, Rodney, de hele coronatoestand is inmiddels een bewezen leugen, inclusief een bekentenis van een minister, de president van Italie en gerechtelijke uitspraken. Je moet je beter informeren man :). Nooit geloof je de leugens van Rutte en nu opeens wel??. Lees mijn slotbericht op mijn blog, waarna inmiddels al veel meer duidelijk is geworden

    Reply
  2. En nog even voor de duidelijkheid, DIT Coronavirus is in 2018 ontwikkeld in een Engels laboratoriun (naam lab is bekend) en heeft een Amerikaans patent (patent is bekend) Het is dus in opdracht van de VS ontwikkeld, In 2019 is er een bijeenkomst geweest van betrokkenen waarbij de werking en het gebruik besproken is (ook al bekend). Er is een test mee gedaan ergens in het Verre Oosten (naam land is me ontschoten). in 2020 is het virus losgelaten in China (huawei), in Iran, in Noord Italie en waarschijnlijk ook in Venezuela. Bij de anti-Amerikaanse landen dus, terwijl Noord Italie erg links is en daar opstanden werden verwacht. Het Coronavirus in het Westen is een groot bedrog. De cijfers bewijzen nu dat er slechts een vrij normale griep heeft geheerst zoals bijna ieder jaar wel voorkomt. De oversterfte, want dat hoort het bewijs van een pandomie te zijn, bestaat niet, en is alleen te zien bij ouderen boven de 70 en speciaal in bejaarden en verzorgingshuizen. Bij oudjes die allemaal de griepprik hebben gehad ! (omdat dit ze beschert tegen griet weet je wel. 95% van de sterfgevallen komt door een ernstige ziekte (of zwakte) die het oudje al had. Slechts 80 !!! mensen zijn (officieel) gestorven door het virus (en dat laatste is zeer de vraag, maar door ons niet te controleren. Zo, en nu een lekker biertje drinken

    Reply

Leave a Comment.