Beste Viktor Fischer,

Schermafbeelding 2013-06-26 om 13.41.23Beste Viktor Fischer,

Het zijn de kleine dingen in het leven waar ik soms intens blij van kan worden. Zoals, laatst toen ik de rubriek ‘persoonlijk’ las in VI. Normaal gesproken lees ik die voor het slapen gaan omdat de antwoorden die profvoetballers geven op hun favoriete boek, film, eten, etcetera, zo voorspelbaar en zaaddodend saai zijn dat ik vaak al halverwege het rubriekje in een comateuze slaap gekukeld ben. Al die voetballers kun je ‘wakker maken voor de saotosoep of de roti kip van mama’, ze drinken allemaal ‘Fernandes, 7up en als ze uitgaan weleens een mixje’, ze luisteren allemaal naar hiphop, r&b of dubsteb, ze lezen op dit moment allemaal de biografie van Zlatan of Kluivert,  ze spelen allemaal graag FIFA op de Playstation en ze vinden het allemaal heerlijk om soaps te kijken met hun vriendin.

Veel spannender wordt het vrijwel nooit.

En toen kwam jij, Viktor Fischer. Deense Ajacied.  Een jongeman van achttien die spijt heeft dat ie zijn gymnasium niet heeft afgemaakt, die van jazz houdt, alle platen van The Beatles heeft en daarnaast bands als The Arctic Monkeys en The Gorillaz tot zijn favorieten rekent. Een jongen die Festen en The Big Lebowski als favoriete films heeft en als laatste boek American Psycho van Brett Easton Ellis heeft gelezen. Een jongen die gewoon bier drinkt als hij uitgaat. En een gozer die om Nederlands te leren naar GTST moest kijken, maar dat nu van zijn leven niet meer zal doen, want dat vond je walgelijk slecht.

Kortom: een voetballer die gezegend is met een goede smaak!  Dat is even zeldzaam als een religieuze fanaat met gevoel voor humor of als een veganist die zit te smikkelen van de nieuwste hamburger van de MacDonalds.

Ik heb weer een nieuwe favoriete Ajacied. Een voetballer die vertelt dat Lebowski zijn favoriete film is en American Psycho heeft gelezen kan bij mij in principe nooit meer stuk. Of je moet het wel heel erg verkloten, maar voorlopig heb je nog een schier oneindig krediet bij me, Viktor. Vermoedelijk komen we elkaar nog wel eens tegen in de Melkweg. Laat maar weten als je eens ergens heen wilt, regel ik de gastenlijst voor je.

Met vriendelijke groet,

Rodney Rijsdijk

Dit verhaal werd gepubliceerd in Metro van 14 januari 2013

1 reactie

  • Hey Rodney,
   we hadden het vanavond hierover. Je bent een terechte winnaar. Goeie column, ik hoop op nog veel meer reacties. En Viktor is qua muziek op de goede weg, maar er is nog zoveel meer te ontdekkent!

   Doe zo verder,
   Frank.

   Reply
 1. Hahaha voetballen word niets met dat lange lichaam van mij , nou ja misschien keeper …… ach wat lul ik toch vind kijken veel leuker hahaha.
  Thanks

  Reply

Leave a Comment.