Ik ontken!

paayNa alle ontkenningen de afgelopen dagen van verschillende mannen kon ik niet achterblijven. Er is gelukkig nog niets naar buiten gekomen, maar voordat dat gebeurt kan ik er maar beter zelf iets over zeggen.

Natuurlijk. Iedereen die mij langere tijd kent weet dat ik niet ongebruikt retour ga. Van pak ‘m beet mijn 16e tot mijn 32e verzamelde ik bedgenootjes zoals Messi doelpunten. Spitseninstinct. Af en toe scoorde ik een wereldgoal, maar een makkelijk intikkertje liet ik ook niet snel liggen. Die tellen ook. Ik was een echte spits: liever niet te lang droogstaan anders wilde ik de penalty’s ook nemen. Het was een gekke tijd. Maar lieve mensen, wat ik ook allemaal heb geflikt en met wie, ik zweer u met de rechterhand op mijn scrotum: ik ben nog nooit met Patricia Paay naar bed geweest.

Ik moet er als beginnende schrijver toch niet aan denken. Begin je eindelijk dat kleine beetje bekendheid te verwerven waar je al die jaren zo hard voor hebt gewerkt, mensen beginnen je serieus te nemen en dan ineens een zin als de allesvernietigende atoombom van Nagasaki van mevrouw Paay: ‘Ik ben met Rodzooi naar bed geweest. ‘

Carrière geknakt in de dop.

Alles voor niets geweest.

Je moet er toch niet aan denken.

Het is gelukkig dan ook nooit gebeurd. Echt waar niet.

Niet omdat ik haar een lelijk oud wijf vind, want dat vind ik niet eens. Ze is, met enige cosmetische hulp, redelijk geconserveerd en bovendien is het smakeloos om mensen af te serveren om dat ze toevallig wat ouder zijn.

Ze heeft iets afstotelijks, maar wat is het precies? Is het haar vervelende uitstraling? Is het de smakeloosheid van haar ontboezemingen? Is het haar eeuwige gegeil naar aandacht?  Ik kan mijn vinger er niet op leggen, laat staan er in stoppen.

Ik heb mijn ouwe spitseninstinct van vroeger ook niet meer. Mocht de kans zich nu voordoen dan zou ik een spits als Wamberto zijn: voor een leeg doel overschieten en dan weer breed lachend verder lopen.

3 Comments

 1. Wijsheid komt met de jaren, dat blijkt wel Rodney…

  En ook Patricia is wijs; want ze kan weer eurootjes incasseren, zoals al haar bedgenoten de honende opmerkingen nu moeten incasseren.

  John de Mol deed wel heel belachelijk na haar ontboezeming. al zal die boezem toendertijd van kleinere omvang zijn geweest, evenals zijn imperium.

  “Ik ben met Rodzooi naar bed geweest” één man die dat kan zijn en alle andere mannen volledig over de rooie.

  Wijsheid komt met de jaren…..

  Reply

Leave a Comment.