Beste Hufter,

Rodney schrijftJij en je hufterige vriendjes zijn er altijd al geweest. Natuurlijk. Ook vroeger, voor jullie betreurenswaardige geboorte, had je gevaarlijke gekken.  Het vervelende is alleen dat jullie tegenwoordig met steeds meer zijn en dat jullie steeds sneller opgefokt zijn. Ik zie het met name in het uitgaansleven waar ik al vijftien jaar in werk en al twintig jaar een vaak geziene gast ben. Het wordt agressiever. Niemand pikt meer iets van iemand en als je er wat van zegt kun je klappen krijgen. Of erger.   

Zo kreeg ik vorige maand een dreun op m’n kanis van een van je medehufters omdat ik tegen een agressieve hufter zei dat ie een beetje relaxed moest doen. Nou vond ik het nog niet eens het ergste dat ik een klap ving. Waar ik wel witverziekend kwaad over was (en nog steeds ben), was dat mijn vriendin en haar zusje door hetzelfde heerschap en een vriend ook tegen de vlakte geslagen werden. Wat een helden. Meisjes slaan, stoer hoor. Hun moeders zullen trots op ze zijn.

Jullie maken de sfeer er niet bepaald leuker op met jullie vervelende aanwezigheid.

En niet alleen in het uitgaansleven, of elders op straat, maar ook rond de amateurvoetbalvelden terroriseren jullie de boel de laatste jaren steeds vaker. Dat er nog mensen zijn die op zondagochtend om 10.00 een wedstrijdje durven te fluiten of met een vlaggetje langs de kant te staan: ik vind het bewonderenswaardig. Je moet er maar zin in hebben om je, in ruil voor twee consumptiebonnen, op je vrije ochtend te laten bedreigen en te intimideren door een stelletje hufters met een brein waarbij vergeleken een zandkorrel nog groot en lomp is. En in sommige gevallen zelfs fysiek aangepakt te worden door die hufters.

Dat laatste overkwam afgelopen zondag een 41-jarige huisvader die een wedstrijd van zijn zoon vlagde. Drie minderjarige hufters vonden het nodig om de man na de wedstrijd dusdanig toe te takelen dat hij een dag later overleed. Schokkend. Had ie verkeerd voor buitenspel gevlagd? Of keek ie raar? Wat legitimeert het om een grensrechter dood te schoppen? Niks, hufter, helemaal niks.

Het vervelende is dat deze huftertjes volgens jeugdstrafrecht berecht gaan worden. Dan lopen ze dus over niet al te lange tijd weer vrij rond met hun hufterige hoofden. Ik vind dat in dit soort extreme gevallen drie jongens die stoer genoeg zijn om een man te vermoorden, een vrouw weduwe te maken en kinderen hun vader af te pakken, volgens het volwassenenrecht mogen worden beoordeeld. En hard ook.

Dat het maar ouwe, seniele, in hun broek pissende mannetjes zijn als ze de bak uitkomen. Dan kunnen ze ook niemand meer kwaad doen.

Of dat we aan hufters als jullie misschien maar niet te veel overheidsgeld moeten uitgeven en deze moordenaars gewoon een nekschot moeten geven. In een kuil flikkeren, zand erover en niet meer naar omkijken, de maatschappij mist er niks aan. Dat soort barbaarse gedachten komen tegenwoordig ook al in mijn doorgaans vredelievende brein op, hufter, en dat jullie zulke gedachtes bij me losmaken vind ik misschien nog wel het meest zorgwekkend.

Ik ben hier namelijk niet de hufter en ik wil nooit met jou over een kam geschoren worden.

De mazzel,

Rodney Rijsdijk

 

 

 

 

 

8 Comments

 1. Ze zullen wel een moeilijke jeugd gehad hebben, opgegroeid tussen 2 culturen enz. Ze moeten i.p.v. naar de kickboksschool allemaal verplicht worden om naar een cursus woede/zelfbeheersing te gaan.

  Reply
 2. Ach toe, mag ik de beul zijn? En ook van hun mede huftertjes, die over internet gillen dat ze vrij moeten. Bij mij komen er ook ontspoorde gedachten op, want ik HAAT hen! Dat deed ik al, sinds Bram den Braber, de vader van een vriendin werd neer geslagen vorige maand, toen hij hier bij ons eigen Schiebroekse clubje een Mexicano stond te eten! Dat mocht niet van dat tuig, er zat varkensvlees in.Ik ben bang dat mijn moeder nog gelijk gaat krijgen, jaren geleden zat ze in de tram en toen riepen die stumpertjes al” Wacht maar, nog een paar jaar en dan nemen wij jullie land over! ” Zo weet ik 911 nog, de tv stond bij iedereen aan, ik ging naar AH en de ramen van een flat to. AH stonden open, die oma’s van het tuig van nu renden rondjes om de tafel met hard op hun mond te , Allah Allah Allah , joelden ze. Het was feest daar. Ik kots op die lui!

  Reply
 3. Het Badr Hari syndroom… Misschien tijd voor een afsplitsing van Nederland: Hufterika.

  Ergens in Limburg is nog wel plek.

  Go get ‘m Rodney.

  Reply
 4. Je hebt hufters in all soorten en maten, en van alle nationaliteiten
  Ik stel voor ze een eigen huftergemeenschap op te laten zetten ergens midden in de Sahara
  Droppen zonder landen met een parachute en een scheppie
  Komt er misschien nog iets goeds uit voort en wij zijn er vanaf

  Reply
 5. Tja, wat te zeggen. Nieuw Sloten.. ik kreeg al zo’n vermoeden over de afkomst van deze huftertjes. Maar zoals Rodney al zegt, de huftertjes die hem en z’n meisje pakten waren blanke huftertjes.
  Ik denk aan de rellen in Haren waar huftertjes plunderden, een oude man bijna dood sloegen. Allemaal blanke huftertjes.
  Wat ik wil zeggen is dat er sprake lijkt te zijn van een wat breder maatschappelijk probleem dan een ‘etnisch’ probleem. Kansarme losers zoeken rolmodellen. De moderne (sociale) media met hun oneliner cultuur spelen een grote rol. Ik denk dat we ons daar goed van bewust moeten zijn.

  Overigens, de blanke huftertjes uit Haren zijn pittig aangepakt.
  De rechtbank in Groningen heeft donderdag 13 relschoppers veroordeeld voor hun aandeel in de grootschalige ‘facebookrellen’ in Haren..

  De zwaarste werkstraffen (tussen 30 en 120 uur…) werden uitgedeeld aan relschoppers die verantwoordelijk waren voor de plundering van een supermarkt. Enkele van hen moeten de gemeente Haren een schadevergoeding betalen voor de vernieling van verkeersborden….

  eric

  Reply
 6. Ik zie veel reacties langs komen, zo ook op Facebook en andere media zoals TV. In feite is er zeer weinig verandert toen ik zelf 30 jaar geleden in de jeugd voetbalde. We waren jongetjes van 15/16 jaar en toen werd er al alles bij bepaalde clubs ( zal de namen niet noemen ) door ouders langs de lijn gecoördineerd hoe je iemand moest uitschakelen. Je zal versteld staan over welke clubs ik het heb die in de Eredivisie uitkomen. Voetbal is een prachtig spel en je komt er naar kijken om te kunnen genieten van mooi spel.

  Een oplossing zou kunnen zijn om te beginnen dat ouders die zich niet langs de lijn kunnen beheersen te worden verwijdert. Niet door de scheids maar door de normale ouders die naast zo een schreeuwbek staan. Als je je niet kan beheersen dan moet je lekker oprotten. Laat je kind gewoon zijn spelletje spelen wat hen door zijn trainer is bevolen en niet door een jou als ouder die handelt door emoties. Je bent als ouder eigenlijk een ordinair stuk stront die zijn eigen kind zo onder druk zet. Op een gegegeven moment is het kind zo de weg kwijt dat het doorslaat.

  Laat ik voorop stellen dat ik niet bij de wedstrijd geweest ben waar dit vreselijke ongeval heeft plaats gevonden maar ik kan mij er iets bij voorstellen wat er gebeurt zou kunnen zijn. Ik ben geen rechter en zou ook niet weten hoe deze knapen bestraft moeten worden. Wat ik wel wil uitspreken is dat de ouders van deze kinderen ook van de velden verwijderd worden net zo als de straf zou moeten zijn dat deze jongens nooit meer op een voetbalveld mogen verschijnen. Waarom????? Het heeft te maken met opvoeding, normen en waarden. Als je als kind geen goede referentiekaders hebt is het te hopen dat het kind zichzelf afzijdig maakt van de ouders en zich niet laat meeslepen en zijn spel speelt en alleen luistert naar zijn trainer.

  Wij wensen de familie die dit is overkomen heel veel sterkte en kracht toe.

  We Are Soccer.

  Ik zou er veel meer over kunnen schrijven maar kijk naar de maatschappij hoe deze verpoupert. Het gebeurt niet alleen op het voetbalveld.

  Reply
 7. Beste Eric,

  Ben het op veel vlakken met je eens alleen het doodschoppen dan nu links en rechts gebruikt wordt kan volgens mij iets genuanceerder. De man is weliswaar gestorven aan de gevolgen van zijn mishandeling maar je verhaal kracht bijzetten door dat woord te gebruiken is volgens mij niet helemaal correct. Hij heeft na zijn mishandeling nog een paar dingen gedaan en is vervolgens onwel geworden. Bij mijn weten is er nog geen exacte doodsoorzaak vastgesteld, toch? Ben zeker niet bezig de jongens die dit aanrichtten te beschermen maar enige nuance lijkt me toch gepast of niet. groet Niels

  Reply

Leave a Comment.